tiistai 4. marraskuuta 2014

Kokemuksia verkkokaupasta: 21run.com

Koska pidän itseäni jonkinlaisena verkkokauppojen aktiivikäyttäjänä, ajattelin hieman tavutella ajatuksiani ja kokemuksiani niistä myös tänne. Ensimmäisenä kokemusten jakoon pääsee osallistumaan Saksassa majaa pitävä 21run.com.

21run.comia on netissä arvosteltu melko vaihtelevasti. Suurin kritiikki on kohdistunut firman toimitusaikoihin, jotka ovat sanalla sanoen vaihtelevia. Kaupassa suurinta ihmetystä aiheuttaakin juuri se, että toimitusaikoja ei kerrota missään. Normaalikäytäntö nykyisessä verkkokaupassa kun on, että jonkinlainen viitteellinen toimitusaika-arvio on nähtävillä.

Noh, ei anneta pikku asioiden häiritä, kun huomattavasti isommat asiat ovat nyt kyseessä. Nimittäin hintataso 21runilla on hieman toista kuin kotoisessa Intersportissa. Tällä kertaa hakusessa olivat juoksukengät - itse asiassa kahdet juoksukengät. Vertailukohtana oli vaimolle Intersportista tarjotut Asicsen Gel Nimbukset hintaan 150 euroa. Tuo hinta oli tinkimisen seurausta, normaali hinta Nimbuksille on siellä parinsadan euron tienoilla.

Nimbuksista olisi joutunut pulittamaan nettikaupassakin vähintään sen 100 euroa, joten käänsimme katseet Asicsen astetta edullisempaan malliin, Gel Cumulukseen. Kyseinen malli ei jostain syystä kuulu lainkaan Intersportin valikoimiin, joten vertailukohtaa sen hinnasta ei varsinaisesti ole. Kyseessä on kuitenkin Asicsen neutraali huippukenkä, jolla olen hölkännyt muun muassa sellaisen pienen kyläjuoksun kuin Tukholman maraton. Itse pidän sitä Nimbusta parempana kenkänä, mutta yksilöstä ja omista mieltymyksistähän nämä riippuvat. Jonkinlaista keskustelua mallien eroista löytyy täältä.

Jumaleisson, että on muuten sulavat linjat.

Mutta takaisin asiaan. Tilasin pari paria Cumuluksia. Nettikauppa itsessään on helppokäyttöinen, selkeä ja toimiva. Palvelun saa saksan lisäksi englanninkielisenä. Ei siis mitään valittamista tässä kohtaa. Vaikka kenkiä onkin oikeastaan laidasta laitaa, valikoima ei kokonaisuudessaan ole aivan niin kattava kuin monilla kilpailijoilla. Asia ei kuitenkaan ole ongelma, jos nettikauppoja käyttää vain tietyn asian etsimiseen. Jos sen sijaan haluaa kenkien lisäksi täyttää kaapin samalla ostoskerralla myös uusilla juoksuvaatteilla ilman ylimääräisiä toimituskuluja, voi kapeasta valikoimasta aiheutua ongelmia.

Maksaminen sujuu luottokortilla näppärästi, mutta Verified by Visa-palveluun tottuneena muutaman ylimääräisen miettimistuokion aiheutti se, että 21run ei moista palvelua tue. Mutta kun ei nää ole niin justiinsa, niin päätin hoidella maksun pois alta kaikesta huolimatta. Ja tämän jälkeen alkoi odottaminen.

Ja sitä odotusta kesti muuten pitkään. Kun yleensä ulkomaisista verkkokaupoista tilatessa tuotteet tulee parissa päivässä, nyt kenkien perille toimittamiseen meni reilu pari viikkoa. No ei tuokaan mikään mahdoton aika ole, kun ottaa huomioon koko paketin hinnan: 150 euroa toimituskuluineen. Nopeaan toimitukseen tottuneelle odotus on kuitenkin pitkä ja ymmärrän miksi se on saattanut aiheuttaa joissain asiakkaissa närää.

Vain juoksija puuttuu.
Yhteenvetona voitaneen sanoa, että 21run on toimiva kauppa kenkäostoksiin. Edulliset hinnat, laaja valikoima kengissä ja pienet toimituskulut ovat plussaa. Moitteita on kuitenkin annettava muihin verkkokauppoihin verrattuna pitkästä toimitusajasta ja Verified by Visa-palvelun puuttumisesta. Nettikauppa itsessään on juuri niin toimiva kuin nykyaikaisen nettikaupan tuleekin olla.

5 kommenttia:

 1. Hei
  Itse tilasin Reebokit perjantaina klo 12 aikaan. Toimitus oli lähtenyt eteenpäin kuljetusyritykselle (DHL)samana iltapäivänä ja jo maanantaina ilmoitettu DHL:n toimesta vastaanottomaahan. En vielä ole saanut pakettia, mutta ei ainakaan tässä tapauksessa hidastelu johdu myyjästä, jos vaikka muutama päivä menisikin.
  Japo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Lisättiinkö niihin verkkokaupassa näkyviin hintoihin jotain muita maksuja, alv?

   Poista
  2. Ei lisätty muistaakseni muita kuin postikuluja. Tulevat EU:n sisältä niin alveja ei sen enempää tarvitse miettiä.

   Poista
 2. Hinta 79,90 muuttui 90 euroon. ALV-muutti hintaa vähän ja lähetyskulut päälle. Tilauksesta meni kolme päivää kun ilmoittivat tuotteen olevan loppu ja joulukiireen päällä. Kymmenen päivää lähetyksestä ja paketti laitettu Hampurista eteenpäin. Huomenna tulee kaksi viikkoa tilauksesta täyteen ja jos vielä Suomen posti täällä möhlii, niin taitaa kevät olla ennen kuin talvikengät on täällä. Eli toimitusaika ihan älytön, mutta tuote oli todella järkevän hintainen.

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Tilasin Niken Lunarglidet. Lähetys tuli ripeästi viikossa kotiovelle. Hinta oli useamman kympin halvempi kuin kotimaisesta kaupasta. Väri oli tosin oli edellisen kauden, mutta tämä ei minua haittaa. Paketti oli yhdestä kulmasta rikki. Tossulaatikkoa ei oltu mitenkään paketoitu, vaan sen ympärille oli vain kietaistu muovinauhat. Tossut olivat kuitenkin täysin kunnossa. Ainakin tämän kokemuksen perusteella suosittelisin kauppaa.

  VastaaPoista