tiistai 19. huhtikuuta 2011

Hieman reilu kaksi viikkoa ensimmäiseen kisaan

Edellisellä viikolla juoksukilometrejä kertyi huimat 50, joka tuntui jo selvästi viime lauantain pitkiksellä. Juoksu ei todellakaan ollut helppoa tai irtonaista. Se oli väsynyttä ja laahaavaa. Siitä oli juoksun ilo kaukana, mutta onneksi kerrassaan upea ilma pelasti paljon. Tällä viikolla kilometrejä kertynee plakkariin vielä sellaiset 40, mutta sen jälkeen alkaa treenin rauhoittaminen kohti kisaa. Tarkoituksena tietenkin herkistellä kunto sellaiseksi, että puolimaraton taittuu lauantaina 7.5 mahdollisimman lähelle kahden tunnin rajaa.

Tänään löysin Nokian Ovi-kaupasta Endomondo Sport Trackerin. Oman kännykän gps on ollut aikaisemmin sen verran huono, että en ole juuri viitsinyt perehtyä näihin erilaisiin sport trackereihin. Nyt kuitenkin keksin laittaa niin sanotun A-gps:n päälle. A-gps käyttää apuna kännykkäverkkoa paikannuksessa - ja kappas - tuosta kännykästähän kuoriutui ihan oiva gps paikannin. Ensimmäisestä testilenkistä (koiran ulkoilutus kävellen) vehje piirsi nettiin ihan siistin viivan kartalle ja vieläpä vauhti-/korkeuskäppyrät. Kilometrin väliajatkin näkyvät. Ei huono, noin niin kuin satasen kännykällä ja ilmaisella ohjelmalla. Tässä malli: http://www.endomondo.com/workouts/tsCmw7NKN6A

Näin jatketaan treenejä hyvillä mielin, kun kesäkin jo kolkuttelee kohta ovella. Kuiva asfaltti on piiiiitkän talven jälkeen niin ihanan tuntuinen jalan alla, vaikka kieltämättä hieman kovalta tuntuukin. Mutta eipähän jalat enää lipsu ja ei tarvitse pelätä, että jossain lumen alla on piilossa sellainen jäätikkö, joka lopettaa hyvin alkaneen kuntojuoksu-uran alkuunsa.

1 kommentti:

  1. Moi, kiitti vinkin jakamisesta. Latasin myös omaan noksuuni tuon applikaation. Katsotaan miten toimii ...edellinen sports tracker ei enää vehkeessäni toimi.
    Tsemppiä treenaukseen.
    Kalle

    VastaaPoista