maanantai 23. huhtikuuta 2012

Uusia hankintoja

Aivan alkuun vielä iso kiitos sansulle erinomaisesta nettikauppa vinkistä. Kävin Start Fitnessin sivuilla ja eikös siellä ollut aivan loistava tarjous Asicsen Gel Cumulus kengistä. 49,95 puntaa kengistä, jotka maksavat Intersportissa 139 euroa. Kymmenen punnan toimituskuluineen kenkien hinnaksi tuli euroissa reilu seitsemänkymppiä. Toimituskin oli nopeaa, viikon kuluttua tilauksesta kengät oli haettavissa lähipostista. Tiedän, mistä aion jatkossa hommata kenkäni ja luultavasti aika ison osan muustakin juoksuvarustuksesta. Aivan mahtava kauppa!

Kenkien lisäksi ostin myös jotain, jota en ajatellut koskaan ostavani. Kävin aikani kuluksi kääntymässä Lidlissä ja yhdestä korista tarttui mukaan juoksutrikoot hintaan 8,90 euroa. Kotiin päästyäni ja pakettia avatessa alkoi hieman kaduttaa kyseinen ostos, mutta itseni katsominen peilistä trikoot jalassa oli jotain ihan karmivaa. Siinä sitten pyörin piukeat trikoot jalassa ja tunnustelin kehtaako niitä laittaa lenkille jalkaan, niin eikös vaimo ja anoppi rynnänneet ovesta sisään. Aikansa siinä hymyiltyään anoppi sai suustansa tokaistua:  "Tuollaisiahan ne juoksijat tuolla näyttää käyttävän". Totta - mutta miesten päällä ne nimenomaan ovatkin vähän hassun näköiset... Juoksuharrastustani aloitellessa muistan miettineeni saakohan piukeat trikoot tuntemaan itsenä Teräsmieheksi, jolloin juoksu kulkee ja kaikki esteet on voitettavissa. Pakkohan niissä on jotain taikavoimia olla, kun ihan järkevän näköiset ihmiset saavat ne vapaaehtoisesti jalkaansa laittamaan.

Sen verran kuitenkin kiinnosti trikoiden taika, että pakkohan ne jalassa oli lenkille lähteä ja kas - ne oikeasti toivat lisää vauhtia juoksuun. Tosin en ole ihan varma johtuiko kyseinen vaikutus siitä, että halusin mahdollisimman nopeasti pois ihmisten ilmoilta vai siitä, että juoksu tuntui trikoiden ansiosta todella kevyeltä ja minkäänlaisia hiertymiä ei reilun 20 kilometrin pitkiksellä tullut. Olipa syy mikä tahansa - ehkä laitan ne vielä joskus toistekin jalkaani lenkille. Pientä työtä ajatustasolla trikoiden käyttäminen pääasiallisina juoksuhousuina kuitenkin vielä vaatii.

Kolmas hankinta on uusi pyörä. Vanha Peugeottini alkoi tulla tiensä päähän. Lisäksi se oli puhdas maastopyörä ajalta, jolloin maastopyörät olivat muotia. Ja kun pääasiassa poljen maantiella, maastopyörä ei ole ominaisuuksiltaan ehkä se kaikista paras fillari. Uudeksi pyöräksi en toisaalta halunnut pudasta maantiepyörää, koska sillä tulee ajeltua myös jonkin verran hiekkateillä. Niinpä luonnollinen valinta oli hybridi. Kokeilin paria eri mallia, mutta ajoasennoltaan, ominaisuuksiltaan ja tuntumaltaan Tunturin RX500 oli ykkönen omassa hintaluokassaan. Muutaman testilenkin olen ehtinyt pyörällä nyt heittämään ja en voi olla muuta kuin tyytyväinen. Välitykset tuntuvat hyviltä ja pyörä rullaa hienosti. Tuskin maltan odottaa kesälomaa ja sitä, että pääsen kiertämään Puumalan kauniita maisemia pyörän satulassa. Pyöräily tuo myöskin paljon kaivattua vaihtelua juoksuharjoitteluun nyt, kun hiihtämäänkään ei enää pääse.

Alle kaksi viikkoa on muuten enää aikaa Helsinki City Runiin. Kovasti olen yrittänyt kuntoa kasvattaa, mutta hidashan mie olen. Sitkeyttä ja kestävyyttä riittääkin sitten vaikka muille jakaa. Kahden tunnin alitus olisi tosi mahtava juttu, mutta tarkoitus olisi kuitenkin nauttia tapahtuman fiiliksestä ja hakea vähän tuntumaa siihen, miltä tuollaisessa isossa tapahtumassa juokseminen tuntuu. Yritän vielä päivitellä blogiin fiiliksiä ennen H-hetkeä, mutta katsotaan muistanko. Vähän olen viime aikoina lipsunut taas blogin päivityksistä. Sori! :)


2 kommenttia:

  1. Hei tosi hyvä juttu, että linkkivinkistä oli hyötyä! Startfitness on kyllä superhyvä kauppa, aina Asicseja alessa ja muutakin kivaa tarjolla. Mulla on itsellänikin lähdössä kohta kenkätilaus vetämään. :)

    VastaaPoista
  2. Terve! Vahingossa törmäsin blogiisi ja piti merkata se ylös, että voin tulla ajan kanssa uudestaan vierailulle :) Kaiken muun hyvän ja kiinnostavan lisäksi blogilla on oikeanlainen taustaväri ja se on samoihin aikoihin aloitettu kuin omani :D

    VastaaPoista