sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Flunssa virallisesti selätetty

Lähes kahden viikon tauko hikiliikunnasta oli hyvä päättää lauantain kevyeen juoksulenkkiin. Viiden kilometrin juoksu ei tosin ollut tuntumaltaan ihan niin kevyt kuin vauhti olisi antanut olettaa. Noin 6:30 min/km vauhti oli aikasta tukkoisen oloista. Mutta se sallittakoon parin viikon liikuntatauon jälkeen.

Tauko teki kuitenkin henkisellä puolella tosi hyvää. Vaikka flunssan aikana harmittikin, niin tosiasiassa nyt on taas motivaatiota treenata. Tauon aikana hävisi ajatus "pakosta" treenata ja eilen lauantaina olin oikeasti tosi iloinen, että pääsin lenkille. Näin sunnuntaina sitten olin jopa niin innokas, että vedin monot jalkaan ja hyppäsin suksille. Kauden toinen hiihtolenkki (13,5 km) oli tuskaista tekemistä, mutta silti niin kovin rentouttavaa. Lenkin jälkeen oli pitkästä aikaan paikkoja kipeänä, kun kantapää hiertyi auki, reisiin sattui jollain omituisella tavalla ja ojentajat olivat väsymyksestä arat. Suihkussa lenkin jälkeen sitten muistin taas, kuinka hyvä olo siitä pienestä väsymyksen tunteesta kropassa tuleekaan.

Ensi viikolla olisikin sitten tarkoitus palata takaisin ns. "normaaliin" treenirytmiin. Toisin sanoen kilometrejä ruvetaan kerryttämään siten, että keväällä harjoitusviikon kilometrit heiluvat 60-70 kilometrin välillä. Ensi viikko on kuitenkin vielä maltillinen, kun kilometrejä kertyy "vain" noin 35. Ajattelin, että pitää taas ottaa aloitus rennosti, että ei kohta taas olla telakalla. Kovin montaa harjoitustaukoa ei enää 20 viikon päässä oleva tavoite enää kestä. Nyt on saatava määrät ylös, että Tukholmassa 42 km hölkkä olisi edes jollain tapaa siedettävä kokemus.

2 kommenttia:

  1. Kiitos mukavasta blogista! Mikä on tavoite Tukholmassa?

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi, kun jaksat lukea :)

    Tukholmassa tavoite on vain päästä maaliin. Ajatus on lähteä kaverin kanssa yhdessä taittamaan matkaa ja tiukkoja aikatavoitteita ei olla laitettu ihan siksi, että aina on vaara että toinen hyytyy. Aikaa olisi sitten tarkoitus juosta syksymmällä, jos vain paikat kestää riittävän treenin.

    VastaaPoista