sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Monipuolinen viikko takana

Pitkästä aikaa sain alle niin sanotun ehjän viikon ja nyt on kropassa ihanan raukea olo. Tänään kävin hölkyttelemässä pitkiksenä 15 kilometrin lenkin kertakaikkisen upeassa säässä keskivauhdilla 6:34 min/km. Sykkeet eivät tosin pysyneet taaskaan kurissa ja keskisyke nousi 76 % maksimista, joka on kyllä liikaa pidemmän päälle, mutta näin flunssan jälkeisenä aloituksena päätin olla välittämättä sykkeistä. Niistä välittäminen tietäisi kävelyä ja sitä ei vaan nyt jaksa, kun parinkymmenen viikon kuluttua pitäisi olla Tukholmassa juoksemassa maratonia. Tuntuma oli kuitenkin ihan kiva, mitä nyt tosi tukkoiselta alkoi tuntumaan juoksu jaloissa noin 8 kilsan jälkeen

Ehkä tuohon pieneen tukkoisuuteen on syynä eiliset liikunnat, jotka olivat ohjelmaan merkittyä rankempia. Päivällä kävin hiihtämässä kympin ihan puhtaasti vk-sykkeillä. Pururadan mäkinen maasto ei juuri hiihtoon tottumatonta kroppaa sääli. Ylämäissä sykkeet pomppivat yli 160 lyönnin ja kun missään vaiheessa ei oikein ehdi palautua, niin aika helposti tuo syke nousee noihin nytkin nähtyihin 146 lyönnin pintaan. Mutta eipä silti - aivan alkua lukuun ottamatta hiihto ei tuntunut noillakaan sykkeillä mitenkään kovin pahalta. Ja kun luistoa riitti noin 8 asteen pakkasessa, niin mikäpä sitä oli hiihdellessä.

Illalla tuli sitten vielä tehtyä toinen urheilusuoritus, joka ei ollut missään ohjelmassa. Lähdin nimittäin poikien kanssa käymään noin puolentoista kilometrin päässä sijaitsevassa kaupassa, kun lupasin tehdä illaksi pitsaa. Stigan perään pulkka ja pojat kyytiin. Alkumatka meni leppoisasti alamäkeen, mutta takaisinpäin tuollainen viidenkymmenen kilon vetäminen ylämäkeen oli jo aika hapokasta. Tuon suorituksen jälkeen pitsa ja sauna maistuvat kyllä tosi hyvältä. Ja pojatkin olivat tyytyväisiä niin reissuun kuin ruokaankin eli ei mennyt hukkaan iskän hikoilut.

Muutoin viikolla tuli pidettyä pari lepopäivää keskiviikkona ja perjantaina, torstaina oli ohjelmassa kevyt sisäpyöräily, tiistaina oli jo perinteeksi muodostunut sähly ja maanantaina juoksin tuon viikon toisen lenkin. Ensi viikolla kaava muuten sama, mutta astetta rankempana. Nyt on taas reenimotivaatio kohillaan ja tekemisessä iloa. Toivotaan, että influenssat ynnä muut pöpöt kiertävät tämän tontin kaukaa ja tilanne jatkuukin yhtä aurinkoisena...

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen blogi, oma lähtökohtani on nimittäin melkein identtinen. Loppuvuodesta 2010 aloin tekemään kävelylenkkejä ja mielessä oli laittaa itseni kuntoon ja juosta se maraton ennen kuin täytän 30. Sen jälkeen on tullut juostua kaksi puolikasta ja viime syksynä vihdoin taistelin maratonin maaliin asti. Kolmekymppiä tulee täyteen parin kuukauden päästä.

  Koska olet itse debytoimassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukholmassa kesäkuun alussa olisi tarkoitus täyspitkällä debytoida. Toivottavasti paikat kestää sinne asti. Lahjaton kun olen, niin kroppa vaatii ihan pirusti treeniä ja pirusti treeniä tarkoittaa yleensä ikäviä vammoja.

   Poista