maanantai 20. toukokuuta 2013

11 yötä Tukholmaan

Eilen, sunnuntaina, tuli juostua viimeinen pitkis ennen maraa. Kävin sen edellisen pitkikseni tapaan juoksemassa - jalkoja säästelläkseni - paikallisella kuntoradalla. Juoksu oli ihan mukavan letkeätä noin seitsemän minuutin kilometrivauhtia. Ainoa asia mikä hieman kaihersi oli uusien Nimbuksien oikean jalan lesti. Ilmeisesti kengässä on jotain muutakin eroa Asicsen astetta kevyempiin neutraaliin Gel Columbuksiin kuin vaimennus, sen verran epämukavammalta eritoten vasemman jalan kenkä tuntuu. Ratkaisuni lienee siis se, että Tukholmaan lähtee Columbukset ja Nimbukset saa jäädä kotiin. Jotenkin ajattelin että kengät olisivat samaa maata, mutta näin sitä oppii uutta... tiedänpähän jatkossa, että halvempi on tässä tapauksessa parempi ja voin jopa suositella testaamaan Columbusta, jos Intersportissa testatun Nimbukset tuntuvat liian kaposilta. Tosin ainoa ikävä puoli noissa Columbuksissa on, että niitä ei taida pitää oikein suomalaiset urheilukaupat valikoimissaan. Mutta esimerkiksi Startfitnessiltä saa.

Katsoin myös eilen illalla ihan mielenkiinnosta kevään mittaan juostuja kilometrejä ja eihän ne mitenkään ihan hirveän isoilta nuo määrät vaikuta. Tammikuussa juoksua 62 kilometriä, helmikuussa 81, maaliskuussa 99, huhtikuussa 137 ja tässä kuussa tähän asti 128 eli nousujohteisuutta on ollut. Talvenkaan kilometrit eivät kuitenkaan näytä ihan niin pahalta, kun tiedän että silloin tuli tehtyä jotain muutakin kuin juostua - muun muassa aivasteltua, niiskuteltua ja yskittyä.

Huomenna viimeinen hieman pidempi fartlek/vk pyrähdys ja sitten siirryn keventelyyn. On toisaalta aivan uskomattoman hieno fiilis ajatella, että ensi viikonloppuna ei tarvitse lähteä nylkyttämään kolmeksi tunniksi helteeseen.

1 kommentti:

 1. Hei! Olen lähettnyt sunulle haasteen.
  Se löytyy blogistani http://juoksukenka.blogspot.fi/2013/05/haaste.html
  Haasteen tarkoituksena on löytää uusia blogeja ja antaa huomiota niille, joilla on alle 200 lukijaa.
  ...no, tuota lukijamäärää on vaikea arvioida, koska haasteessa ei kerrota, mistä aikajaksosta on kyse, mutta
  lieneekö tuo niin tarkkaa? – ei varmaan!
  Vaikeinta oli löytää 11 haastettavaa blogia.

  Pahoittelen jos tämä tulee sinulle, joka on haastettu jo aiemmin!

  VastaaPoista