maanantai 27. toukokuuta 2013

5 yötä Tukholmaan

Niinhän siinä sitten kävi, että Viking Linen Gabriella nököttää telakalla vielä silloinkin, kun minun ja muutaman muunkin pitäisi olla lähdössä kohti Tukholmaa perjantaina. Toisaalta jos pitää valita, niin mieluummin laiva kuin minä. Erityisesti siksi, että Viking onneksi tajusi hälyttää Amorellan hätiin kuljettamaan innokkaat juoksijat Tukholmaan. Periaatteessa ihan sama mikä on laivan nimi, kunhan palvelu pelaa ja ruoka on hyvää - muuta en paatilta vaadi.

Sääennusteita olen jo muutaman päivän silmäillyt mielenkiinnolla ja odotettavissa lienee hyvin suurella todennäköisyydellä ihan säädyllisissä oloissa juostu maraton. Foreca lupaa lauantaiksi sadetta ja +18 vaimean tuulen kera - kelpaa. Google näyttää lauantaiksi +23 ja puolipilvistä - tässä on jo pari astetta liikaa minun makuuni, joten toivon kerrankin että sataisi. Viime kesän Marskin Kierroksen hellepuolikkaalta kun on aika karmeat muistot. Neste ei imeytynyt ja taistelin maaliin järkyttävän päänsäryn kera. Nyt jos kympin jälkeen nesteet jää höllymään vatsaan, niin se on homma sitten siinä. Toki viime kesänä tuli Mikkeliin valmistautuessa tehtyä pari pahaa mokaa, joten ehkä tilanne ei ole niin paha oikeanlaisella tankkauksella. Fakta kuitenkin on, että lämpö ei sovi meitsille yhtään.

Tässä olen miettinyt että minkälaista vauhtia sitä uskaltaa lähteä Tukholmassa liikkeelle. Ensimmäiset pari-kolme kilometriä mennään alamäkeen eli vaarana on että tulee helposti lähdettyä hieman liian kovaa. Ja niin paljon kuin tekisikin mieli sanoa, että lähden tavoittelemaan neljää tuntia, valmistaumisen heikkous ja kunnollisen maratreenin vähyys asettavat tavoitteen sinne viiteen tuntiin. Ideana siis lähteä 5 tunnin jänisten peesiin ja jossain vaiheessa sitten katsoa onko rahkeita lähteä kiristämään. Vauhdillisestihan tuo ei ole kuin sellaista 7 minuutin kilometrivauhtia eli kevyttä pitkisvauhtia, mutta kevyellä vauhdilla pyrin välttämään sen ongelman, että reidet pökkelöityvät siinä parinkympin kohdalla niin, että juoksusta ei enää tule mitään. Ei vaan uskalla lähteä kovempaa, kun ei ole luottoa yhtään omaan kroppaan näiden treenien peruilta.

3 kommenttia: