lauantai 25. toukokuuta 2013

Uudet tossut

Tällä hetkellä omistan neljä paria käytössä olevia juoksukenkiä. Kaksi paria Asicsen Gel Cumuluksia, yhdet Nimbukset ja tuoreimpana hankintana nämä Merrellit, viralliselta nimeltaan Bare Access kakkoset. Kyseessä on siis barefoot kenkä ja syy miksi kävin ne tänään Intersportista ostamassa on se, että olen lukenut paljon paljasjalkajuoksusta ja sen tekniikkaa parantavasta sekä jalan lihaksia vahvistavasta vaikutuksesta. Eilisen juoksukoulun perusteella, missä käytiin läpi tekniikkaa, suurta huolenaihetta ei tekniikkapuolella ole, mutta pääpaino lieneekin kokeilunhalussani. Lisäksi kun olen kärsinyt erinäisistä vammoista, tämä on yksi keino pyrkiä löytämään jonkinlaista ratkaisua niihin. 


Hankkimani malli on pehmeä lasku paljasjalkailuun pienen kantapäävaimennuksen ansiosta. Kuitenkin Merrellin ja myyjänkin mukaan, nämä ovat jo virallisestikin ihan paljasjalkatossut ja niiden kanssa harjoittelu kannattaa aloittaa maltilla. Nyt kun tilanne on se, että minulla on viikko aikaa Tukholmaan, ajattelin lähinnä käydä ajamassa kengät sisään takapihalta alkavan metsän poluilla. Eilisen juoksukoulun tekniikkatreeneissä kun hyvin selvästi tuli huomattua se, miten pienkin muutos treenissä saa paikat kipeäksi ihan uudella tavalla. Kankkua kolottaa ihan ihmeellisesti, vaikka eilen ei edes oikeasti treenattu mitenkään veren maku suussa ja hikikin tuli lähinnä tuskasta, kun en vaan tajunnut miten kuopaisujuoksussa kuopaistaan.

Mutta vaikka nuo erilaiset tekniikkaharjoitteet olivatkin tuskaa, niin valmentajalta tuli kehuja juoksutekniikasta erityisesti nopeammissa 50 metrin vedoissa. Lopulta hakemalla haettuna käsien työnteosta löytyi jonkin verran parannettavaa. Hitaassa pk-vauhdissa ongelmana oli taas aavistuksen liian vahva ylös-alas liike ja oikea jalan jalkateräkin on aavistuksen liian avoinna. Erityisesti tuo ylös-alas liike syö pk-vauhdissa nopeutta ja toisaalta koventaa jalkojen iskua. Vauhtia lisäämälllä ongelma korjaantuu, mutta kun sitten ne sykkeetkin lähtee nousemaan. Tuohon pitänee siis jatkossa keskittyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti