tiistai 25. kesäkuuta 2013

Huh hellettä!

Viime päivät ovat olleet aika kuumia lenkkeilylle. Viime päivät ovat olleet ylipäätään liian kuumia minkään asian tekemiseen. Siitäkin huolimatta liikuntaa on kertynyt ihan mukavasti, tosin juhannuksena pidin hyvällä omalla tunnolla parin päivän breikin treeneistä, söin grillimakkaraa ja join olutta. Ja se teki hyvää - nyt on taas rasvaa, jota polttaa maratonilla.

Sunnuntaina kävin juoksemassa 15 kilometriä 6:17 minuutin kilometrivauhdilla. Koska oli aika kuuma, tein 7,5 kilometrin kohdilla varikkopysähdyksen kotona. Juomien kantaminen mukana kun ei ole kovin kivaa ja yritän välttää sitä kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Ensimmäinen kierros oli tuskaisempi kuin toinen. 15 kilometrin kohdalla oli jopa sellainen olo, että olisihan tätä voinut pidempäänkin jatkaa - mutta kun tarkoitus olisi ottaa kevyesti ennen heinäkuun alusta alkavaa treeniohjelmaa, niin parempi näin.

Eilen maanantaina kävin sitten hieman lyhyemmällä pk-lenkillä jos mahdollista vielä sunnuntaitakin kuumemmassa kelissä. Hiki virtasi ja juoksu oli aikamoista tarpomista. Ehkä osasyynä päivän muu liikunta - 14 km työmatkapyöräilyä ja sen lisäksi vielä puolitoistatuntinen jalkapallokentällä palloa potkien. Tarkoitus oli juosta iltasella vielä reilut seitsemän kilsaa, mutta tuntemuksien mukaan mentiin ja kaarsin kotio jo yhtä risteystä aiottua aikaisemmin. Näin lenkki jäi reiluun viiteen kilometriin, mikä tuntui tosi passelilta mitalta siihen hetkeen.

Huomenna olisi sitten tarkoitus lähteä juoksemaan viikon vauhdikkain lenkki entiselle raviradalle. Ajattelin kokeilla taas tonnin vetoja kiihdyttäen 5:10-4:30 eli käytännössä 5 vetoa jokainen veto noin 10 sekuntia entistä nopeammin. Ihan mielenkiintoista nähdä mitä siitä tulee lähes 30 asteen lämpötiloissa. Lihasten pitäisi ainakin olla lämpimät eli siitä ei homma jääne kiinni.

Ensi viikolla sitten tosiaan alkaa maratontreeni ja ensi viikon lauantain on myös kesän seuraava kisa: Marskin Kierros. Pitää toivoa, että pahimmat helteet hellittävät tuohon mennessä. Viime vuonnahan itse kisa oli aivan karmea johtuen hiostavasta helteestä. Nyt soisi olevan parempi tuuri.

Katsotaan myös josko saisin loppuviikon aikana kirjailtua tänne tuon maraohjelman rungon... se kun tulee olemaan 2-3 eri ohjelman tyylikäs sekoitus. Ja tavoitteena sitten syksyllä tosiaan tuon maratonin taittuminen alle 4:30 - lähemmäs 4:20.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti