lauantai 16. lokakuuta 2010

Lenkkiä

Päivityksiä on tullut harvakseltaan, mutta onneksi lenkkeily on kuitenkin ollut kohtuullisen aktiivista. Sitten viime päivityksen olen ehtinyt kolmelle lenkille. Maanantaina juoksin kympin ja keskiviikkona sekä perjantaina vitosen. Huomenna olisi tarkoitus sitten käydä heittämässä ihan oikea pitkis, kun matkaa kertyy ennakkokaavailujen mukaan reilut 15 kilometriä.

Maanantaina kävin juoksemassa juuri ennen pimeän tuloa syksyisen raikkaassa ilmassa. Aikaa kympin lenkkiin meni 1:01:30 eli hieman yli 6 minuuttia kilometrille. Pari ylämäkeä kävelin ihan vain pitääkseni sykkeet alkumatkasta kurissa. Lopussa syke kuitenkin nousi aina 164:än asti ja reitin viimeinen ylämäki olikin aikamoista taistelua väsymystä vastaan. Ottaen kuitenkin huomioon, että edelliseen kymppiin tuhraantui aikaa noin kolme minuuttia enemmän, on kehitystä kuitenkin selvästi havaittavissa. Hyvä, hyvä!

Keskiviikkona kävin puolestaan juoksemassa 5 kilometrin testilenkin. Tarkoitus oli aloittaa hitaasti ja kiiruhtaa loppua kohti. Tosin alkumetreistä lähtien oli aika selvää, että juoksu ei tulisi olemaan helppoa. Taistelin kuitenkin testilenkin lähes puolitoistaminuuttia edellistä ennätystä nopeammin, joten kai se on pakko uskoa kunnon nousuun, vaikka se ei tekemisessä mitenkään tunnukaan.

Perjantaina lähdin sitten heittämään vain pikaisen lenkin ennen saunaa ja oli aika yllätys, että juoksu tuntui pitkästä aikaa todella hyvältä. Hieman alle 5 kilometriä (jotain 4,9 km) meni aikaan 29:37 keskisykkeen pysyessä komeasti 146:ssa. Ilman lopun kovaa ylämäkeä, jossa sykkeet nousivat 165:een, olisi lenkki ollut todella kevyen oloinen. Onneksi lopussa sai kuitenkin hieman puuskuttaa, että tunsin tehneeni jotain.

Täytyy jatkossa yrittää hieman ryhdistäytyä päivitysten suhteen. Mutta kun on kiire ja blaa, blaa... Lenkeistä en kuitenkaan luovu, vaan jätän sitten mielummin päivittämättä blogia, jos aika ei riitä molempiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti