tiistai 25. syyskuuta 2012

Musta, mustempi, isovarpaan kynsi

Jalastani on mustunut kynsi tasan yhden kerran aikaisemmin koko 33-vuotisen elämäni aikana. Silloin jalkani päälle muistaakseni putosi jotain raskasta. Nyt, vain muutama päivä ennen pääkaupunkijuoksua, kynsi mustui sitten uudemman kerran.

Mitään suurta dramatiikkaa ei kynnen mustumiseen sisältynyt. Sählyssä tein vain liian nopean pysähdyksen, kynsi osui popon kärkeen ja siinä se. Tunsin heti että kävi heikosti, mutta ei auttanut enää voivotella. Tapahtunut mikä tapahtunut.

On se ruma!

Värillähän ei tunnetusti ole väliä, mutta vähän mietityttää tuo juokseminen tuollaisella kummastuksella.  Nyt varvasta nimittäin jomottaa jonkin verran ja jos tuo piru meinaa kipeäksi äityä, niin sunnuntain kaksituntisesta tulee harvinaisen ikävä. Netistä luin, että mustunutta kynttä voi yrittää teippailla - pitäisi kuulemma auttaa. Samasta netistä luin, että veren voi päästää karkuun kuumalla neulalla. Reikä vain kynteen ja elämä voittaa! On se hieno tämä Internetti, se tietää kaiken. Kuka enää kavereita kaipaa...

Siis ei hemmetti! Kun kaikki muu on kohdillaan, niin sitten joku kynsi rupeaa ryttyilemään. Miettikäähän nyt - kynsi on täysin mitätön esihistoriallinen jäänne ajalta, jolloin esi-isäni kiipeili karvaisena puussa ja söi banaania. Mitä moderni ihminen edes tekee kynsillä? Niin siis jos ei tykkää maalata niitä eri väreillä. Tai jos ei pahimpaan stressiinsä järsi niitä. Ja sitten on niitä jotka rikastuu sillä, että toiset maalaa ja toiset nakertaa kynsiään.

Toisaalta ei tuo kynnen mustuminen nyt onneksi pahimmasta päästä ole urheiluvammojen saralla. Olisihan sitä voinut mennä nilkka tai polvi. Siinä olisi sitten juoksut juostu vähäksi aikaa. Nyt voin kuitenkin juosta, vaikka oletettavasti se hieman kirpaiseekin.

2 kommenttia:

  1. Kyllä mustuneella kynnellä voi ihan hyvin juosta, ja todennäköinen jomotus ei kestä paria päivää kauempaa. Musta kynsi voi kyllä olla nuo päivät ihan uskomattoman kivulias - kipua voit helpottaa pistämällä kynnen läpi sen kuumennetun neulan, niin paine vähän hellittää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaimo sanoi, että reiän pistäminenkin sattuu ihan pirusti. Kestän kyllä kipua, kunhan se ei ole itse aiheutettua eli siksi tuo neulan kanssa leikkiminen vähän arveluttaa... mutta jos se tosi kipeäksi käy, niin pakkohan sitä on kokeilla :/

      Poista