sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Viikon saldo

Tällä viikolla juoksukilometrit jäivät sitten aiottua vähemmäksi. Yksi "osasyyllinen" oli maanantain pk-lenkin vaihtuminen pyöräilyyn, mutta osa juoksuksi aiotusta treeneistä mentiin myös luistinten päällä. Kaiken kaikkiaan tämä viikko jäi edellistä viikkoa kevyemmäksi.

Eilen kävin heittämässä 10 kilometrin pitkiksen 40 minuutin luistelun perään. Sykemittari temppuili alkumatkasta - sen mukaan olin kuollut noin puolen minuutin ajan. Sitten se jymähti näyttämään 107 lyöntiä minuutissa. Jossain vaiheessa se sitten palasi normaalitoimintaan, mutta lenkin keskisyke jäi tuon sekoilun takia saamatta. Noin muuten lenkki oli ehkä hieman tavanomaista raskaamman oloinen - homma ei oikein tuntunut kivalta missään vaiheessa vaan meneminen oli enemmänkin pakon edessä juoksemista kuin iloista hölkkää. Ehkä osasyyllinen oli tuo ennen lenkkiä heitetty luistelukeikka Lappeenrannan sataman jäällä. Mene ja tiedä. Aikaa lenkkii meni kolme minuuttia yli tunnin.

Luistelu on muuten ihan kivan oloista toimintaa lenkkeilyn lomaan. Sitä ilmeisesti juuri arvosteta treenimuotona juoksijoiden keskuudessa, mutta omasta mielestäni se tarjoaa kivaa vaihtelua lenkkeilylle. Lisää tehoa hommaan saa vaikka siten, että vetää muksua perässä pulkassa. Meillä ainakin 5-vuotias poika nauttii pulkassa luistimilla saadusta vauhdista. Lisäksi jäällä saa kivoja sivuluisuja aikaiseksi. Luistelu on myös hyvä treenimuoto siinäkin mielessä, että se säästää jalkoja.

Tänään ajattelin vielä käydä heittämässä koiran kanssa pienen palauttavan kävelyhölkän uusilla kengillä, kun ilmakin näyttää selkeytyvän. Eli viikon hölkkäkilometrien kokonaissaldo saataneen taas nostettua tuonne 20 kilometrin paremmalle puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti