tiistai 14. syyskuuta 2010

Intervalleja - tai jotain sinne päin

Tänään oli vuorossa intervallitreeni eli käytännössä homman nimi oli se, että ensin mentiin 8 minuuttia sellaista hyvin reipasta vauhtia, jonka jälkeen palauteltiin kolmen minuutin ajan kävellen. Sitten painettiin 4 minuuttia ja palauteltiin 2. Seuraavaksi juostiin 6 ja palauteltiin 4, kunnes lopuksi vedettiin vielä 3 minuuttia reipasta ravia ennen kävelyä kotiin.

Innostuin tosin jo heti aluksi vetämään niin julmetun kovaa, että seuraavat vedot olivat yhtä tuskaa. Toinen veto vielä meni sisulla suht' reippaasti, mutta kolmas ja neljäs rivakamman etenemisen yritys jäi todellakin yritykseksi. Toki viimeisilläkin siellä yli 165 sykkeillä mentiin, mutta vauhti tuskin oli yhtään perus pk-lenkkiä kovempaa. 

Treenin jälkeen oli kuitenkin ihan voittajafiilis vaikka treenin aikana tekeminen oli karmaisevan tuntuista. Oman väsymyksen voittaminen lenkkipolulla ja jalkojen pakottaminen juoksuun niiden anoessa armoa tuntui jälkikäteen todella tyydyttävältä. Ei tällaisia treenejä joka päivä jaksa tehdä, mutta sopivasti annosteltuina niissä on omat hyvät puolensa. Muistui treenin aikana mieleen viime keväiset "juoksulenkit", jolloin tekeminen oli oikeasti tuollaista tuskaa ihan koko ajan. Eteenpäin on siis menty ja ehkä se ensi kesän tavoite siitä maratonista ei olekaan ihan niin hullu kuin aluksi kuvittelin.

Tai no - ei nyt ruveta itseä huijaamaan - hulluahan se on edelleen kaikki tyynni. Mutta vähemmän hulluksi tuo tavoite muuttuu koko ajan kunnon kohotessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti