lauantai 11. syyskuuta 2010

Perunan kaivamista ja lenkkiä

Eilisen päivän vietimme perheen kanssa hyötyliikunnan parissa anopin perunamaalla. Vaikka hommaa ei voinut lenkkipolulla hikoilemiseen verrata, niin hikihän siinäkin huhkiessa tuli. Onnistuin jopa hankkimaan kuokkaa heiluttaessa jonkin sortin urheiluvamman oikeaan takareiteen. Nyt tuo kyseinen paikka on aivan jumissa ja kramppaileekin välillä. Ei kiva. Venyttely kuitenkin toivottavasti auttaa.

Tänään kävin takareiden ongelmista huolimatta vetämässä sellaisen viiden kilometrin lenkin. Juoksu tuntui hyvältä, joskin vauhtia ei yksinkertaisesti ole varaa lisätä yhtään. Ei ole varaa lisätä siis siinä mielessä, että vaikka kuinka yrittäisin juosta kovempaa, niin meno on tasaisen tappavaa löntystämistä. Kokeilin pari kertaa lenkillä tasaisella osuudella lisätä vauhtia, kun tekeminen ei tuntunut kauhean pahalta. Ehkä hommassa oli kaikuja keskiviikon vauhtileikittittelyn poisjäännistä. Sykkeet tuon "lujempaa" juoksemisen seurauksena kyllä nousivat, mutta vauhdin lisäystä ei ainakaan ajassa näkynyt ja en nyt tiedä vaihtuivatko ne maisematkaan kovinkaan paljon nopeampaan tahtiin.

Tapahtuipa lenkin loppupuolella sellainenkin kummallisuus, kuin sydämen rytmihäiriö. Aivan äkkiarvaamatta sykkeet nimittäin hyppäsivät sellaisen 15 lyöntiä ylöspäin ilman mitään näkyvää syytä. Ja alaspäin eivät meinanneet tulla, vaikka hiljensin tahtia oikein roimasti. Pitänee jatkossa tarkkailla tuleeko noita lisää ja varata tarvittaessa lekuria. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että juoksijoilla tuollaiset ohimenevät rytmihäiriöt ovat aika tavallisia. Ilman sykemittaria en olisi luultavasti edes tajunnut koko häiriön olemassaoloa.

Kun kantapääkin vaikuttaa taas hyvältä, niin sunnuntainen olisi tarkoitus käydä juoksemassa (mahdollisin lyhyin kävelyosuuksiin) sellainen 12 kilometrin lenkki. Silloin taas yritetään mennä niin hiljaa, että sykkeet pysyisivät kurissa. Opetellaan siis hiljaa juoksemista. Ei voi tajuta, mikä siinäkin on mukamas olevinaan niin vaikeata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti