sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Ongelmia vasemman kantapään kanssa

Tänään aamulla huomasin vasemmassa kantapäässä ikävän tuntemuksen. En oikein osaa sanoa, onko se varsinaista kipua. Pikemminkin se kihelmöi epämiellyttävästi. Pitäisiköhän moisesta olla jollain tapaa huolestunut? Huomenna - tai siis tänään - aion joka tapauksessa kaydä vetämässä kympin lenkin. Pidetään tuntosarvet ulkona sen varalta, että kantapää rupeaa tosissaan vihoittelemaan. Ainahan lenkin voi jättää kesken :)

Juoksua alotellessani tuo samainen kantapää myös muistutti itsestään, mutta silloin se rauhottui itsestään. Myös silloin "kipua" edelsi vasemman pohkeen kipeytyminen ja jäykkyys. Silloin pohje rauhoittui kunnollisella venyttelyllä - samoin kuin nyt. Toivotaan, että tuo kantapään kihelmöinti häviää samoin kuin viimeksi. Jos se ei häviä, pitänee varmuuden vuoksi pitää pientä juoksutaukoa ja korvata ainakin pitkät lenkit joko kuntopyöräilyllä tai oikealla pyöräilyllä ilmojen mukaan.

No mutta mitäs tässä valittamaan! Johan tässä melkein pari kuukautta mentiinkin ilman minkäänlaista vaivaa, joten olihan tämä kai odotettavissa. Jos urheilija ei tervettä päivää näe, niin ilmeisesti tällainen peruskuntoilijakaan ei ihan perusterveenä saa juosta. Viimeisen neljän kuukauden aikana tuo vasen jalka on nimittäin muistutellut olemassaolostaan eri tavoin tasaisin väliajoin. Milloin jalkapohjaan on sattunut ja milloin jalkapöydälle - pohjekin on ollut oikeata jalkaa huomattavan paljon enemmän kipeänä. Ehkä syy on juoksutekniikassa? Mene ja tiedä. Ei auta kuin yrittää kestää ja toivoa, että tällaiset pikkuvaivat loppuisivat. Juokseminen kun ei ole kovin kivaa silloin, kun ei oikein tiedä saisiko juosta, vai pitäisikö antaa jalan levätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti