tiistai 7. syyskuuta 2010

Tavoitteena maraton

Kävimme tänään koko perheen voimin kirjastossa. Tarkoituksena oli lähinnä lainata kirjoja dinosauruksista viisivuotiaallemme, mutta pakkohan sitä oli itsekin käydä katsomassa, mitä aarteita hyllystä löytyisi juoksuharrastukseen liittyen.

Ja löytyihän sieltä. "Tavoitteena maraton" on kirja, josta nimi kertoo jotakuinkin kaiken oleellisen. Ehdin sen illan aikana selailla läpi ja täytyy sanoa, että ei ole lainkaan hassumpi teos. Toki nykyisellään jotakuinkin kaikki tarvittava tieto oman treenin säätämiseen löytyy netistäkin, mutta jokainen imetty tiedonjyvä eri lähteistä ei ainakaan ole pahitteeksi. Sitä paitsi kirja on erinomaisesti kirjoitettu - ja tämä on ominaisuus, joka toisinaan uupuu netin tietolähteiltä. Ja onhan kirja esineenä vieläpä aivan erinomaisen tuntuinen kädessä.

Kirjassa käsitellään jotakuinkin kaikki osa-alueet maratoniin liittyen ja sävy on kannustavan asiallinen. Opuksessa myös käsitellään yksityiskohtaisesti maratonin jälkeistä aikaa. Tämä on asia, josta netistä tuntuu löytyvän melko vähän tietoa. Ja se vähä, joka löytyy, on aika kirjavaa. Mielenkiintoisia ovat myös kirjassa sinne tänne ripotellut jutut eri tasoisten maratoonareiden kokemuksista valmistautumisen ja itse suorituksen eri vaiheissa. Ainakin näin ensimmäisestä maratonista haaveleivalle niistäkin pystyy ammentamaan tieto-taitoa tai ainakin ne pistävät miettimään asioita.

Mutta juu... huomiseksi ovat luvanneet niin hienoa ilmaa, että taidan pk-lenkiksi käydä polkaisemassa pyörällä sellaisen parituntisen ajelun juoksutauosta johtuen. Kantapäätä haudoin tänään kylmällä ja yritin olla jalkojen päällä niin vähän kuin mahdollista. Ainakin nyt tuntuu siltä, että noista toimenpiteistä saattoi olla apua, koska kantapää on lähes normaali.

Eilen venytellessä huomasin muuten sellaisen pikku asian koskien tuota vasemman jalan vihoittelua, että vasen puoli on huomattavan paljon enemmän jumissa kuin oikea. Siinä missä oikeanpuoleisen jalan ja alaselän venytykset eivät tuntuneet juuri missään ja paikat taipuivat kuin (lähes) kumiukolla, niin vasenta puolta saikin sitten venytellä pienen irvistyksen kera. Ilmeisesti täytyy jatkossa keskittyä entistä enemmän tuon vasemman jalan venytyksiin, jos se vaikka auttaisi noihin toistuviin vasemman jalan ongelmiin.

3 kommenttia:

 1. Se maratonin jälkeinen aika on jotain, mitä on tullut mielenkiinnolla ja osin kauhistuneenakin seurattua muutamasta blogista. Siksikin lähden itse puolimaratonia tavoittelemaan heti, kun lokakuun alusta saan taas alkaa liikkua.

  Tuli mieleeni, että kun aloin juoksemaan, niin jaloista kipeytyi vuoron perään vähän joka kohta, myös kantapää. Sekin helpotti oikealla venyttelyllä.

  VastaaPoista
 2. Nuo sinun oireesi kuulostavat niin pelottavan tutuilta. Toivotan nyt kovasti mielenmalttia sinulle. Innostus tahtoo mennä aina järjen edelle.

  VastaaPoista
 3. Mainitsemasi kirja on minullakin kovassa käytössä ja kesällä tilasin vielä juoksija-lehden. Lehden lisänä tuli tunnukset heidän sivuilleen ja sieltä on kyllä löytynyt kaikkea todella tarpeellista tietoa (mm. nettivalmentaja ja sitä kautta hyviä treeniohjeita ja ohjelmia).
  Vaivoista sanoisin sen verran, että kannattaa etsiä käsiinsä hyvä hieroja ja käydä siellä säännöllisesti :)

  VastaaPoista